D. Bengtsson
C. Olsson - Sjöberg (C) - Flodin
Mattiasson

Bänken: Stångberg, P. Persson, Jonasson, Granäng, Sanne

I strålande solsken på Flodala IP sparkades matchen mellan Floda BoIF och RUF igång. Hemmalaget ställde upp med flera rutinerade spelare på mittfältet. Romelanda kom till spel med en match i benen bara några dagar tidigare, vilket gjorde att den fysiska statusen var osäker på flera spelare.

I början av matchen var hemmalaget något hetare. Man hade flera fina fötter på mittfältet och hittade flera gånger bollar ut mot kanterna bakom Romelandas backlinje som oroade en hel del. Därför var det kanske lite oväntat att RUF skulle ta ledningen i matchen.

Romelanda tilldömdes ett inkast bara tiotalet meter in på offensiv planhalva. Henrik Björnrud utnyttjade att försvarslinjen i hemmalaget stod högt upp och kastade in bollen bakom backlinjen. Max Harris sprang sig fri och kunde till slut få bollen i mål på retur från sitt eget avslut. 0-1.

Hemmalaget fortsatte dock att spela bra ytterligare en period, och i den 19:e minuten kom utdelningen. Ett fint anfall slutade med att bollen spelades tillbaka till rutinerade Tobias Gimpel centralt några meter utanför straffområdet. Gimpel fick på en riktig praktträff och bollen borrade sig upp i nättaket bakom en chanslös Romelandamålvakt. 1-1.

Någonstans mitt i halvleken kom sedan RUF in i matchen alltmer. Man började hitta in med bollen till det egna mittfältet och man började få bra koll även på försvarsspelet. Matchbilden var stabil, och bland andra hade Henrik Björnrud ett par fina lägen som mycket väl kunde ha resulterat, men halvtidsresultatet skrevs till 1-1.

Som så många gånger tidigare denna säsong kom RUF att ta över mer och mer av spelet i den andra halvleken. Kanske började också några Flodaspelare tappa lite av orken. Ledningsmålet till 1-2 kom efter ett inspel från högerkanten där Daniel "LB" Bengtsson fick god tid på sig att ta emot och pricka in bollen inne i straffområdet.

Efter detta mål hade RUF flera chanser som borde ha resulterat i ytterligare mål. En viss oro kunde kännas av att detta skulle bli en sådan där match där man aldrig lyckas slå i spiken i kistan, men samtidigt var det ganska sällan Floda skapade farliga målchanser.

Med dryga 10 minuter kvar av matchen kom dock matchavgörandet. Först kunde Daniel Larsson, nyss uppflyttad på topp, raka in 1-3 från nära håll i straffområdet. Därefter nickade Max Harris in en välslagen hörna i mål bara ett par minuter senare, vilket definitivt avgjorde tillställningen. RUF kunde ge alla medverkande spelare speltid och i slutändan ganska lugnt spela hem årets elfte trepoängare.

Sammanfattningsvis en bra insats från Romelandas sida. Floda BoIF stod upp bra i första halvlek och vållade då en del bekymmer med fina crossbollar mot kanterna, men RUF tog så småningom över matchen alltmer och var det klart bättre laget i den andra halvleken. Tre matcher på sju dagar har nu inbringat maximala nio poäng vilket så klart känns väldigt bra. Nu väntar lite vila innan det är dags för måndagsträning och därefter vårsäsongens sista match, hemma mot IF Vardar/Makedonija nu på onsdag på Romevi.